Intra Blog

Ajánlott linkek

 

Gazdaságfejlesztés

Adópolitika és innováció

image1

Radikális gazdasági program - radikális adócsökkentés. A gazdaságfejlesztés két elemére koncentrál az MGFA: a nagymértékű adócsökkentésre és az innovációra.

 

MGFA céljai

 

Adócsökkentés

Magas adószint - alacsony teljesítmény?

 

Alacsony adók mellett öngondoskodás A radikális adócsökkentés feltétele nem valósulhat meg meásképpen, csak ha 3,9 millió helyett 6,2 millió ember dolgozik a magyar munkapiacokon.

 

Mindamellett, hogy a Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet céljával is egyetértünk: a munka értékét erősíteni kell a magyar társadalomban, amellett a pénzügyi kultúra elsajátításával a felnövő gyerekeknek lesz arra módjuk, hogy jövedelmeiket - az öngondoskodást szem előtt tartva - megfelelően beosszák, törődve jövőjükkel, nyugdíjukkal stb.

 

A radikális adócsökkentés kizárólag akkor valósítható meg, ha elfogadtatjuk az emberekkel, saját maguknak is tenniük kell jövőjükért, boldogulásukért. Az állam etatista gondoskodása nem tartható fenn tovább. A globális gazdasági válság azt is megmutatta, Magyarország nem képes fenntartani a jóléti államot, már ha egyáltalán megvalósult valaha Magyarországon.

 

Érthető módon ebben a tömegmédiának is nagy szerepe van: segítenie kell abban, hogy az emberek megértsék, vége a Kádár-korszaknak - minden értelemben.

 

pénzügyi kultúra

Innováció

Az innováció alapvető tulajdonsága az újdonság

Az innováció teremti meg a vállalkozás versenyelőnyét, ezáltal valósul meg a vállalkozás működése, fejlődése.

 

A versenyképességre törekvő vállalkozás tevékenységének szerves része a folyamatos megújulás.

Tehát az innováció központi szerepet játszik a vállalkozások működésében, fejlődésében.

"Ahhoz, hogy tudjuk, hová tartunk, tudnunk kell, honnan jövünk, mert a múlt tanítómester, de csak akkor, ha a megfelelő tanulságot leszűrjük belőle." (Marie Clarence)

Innovációs lánc

Innovációs lánc keretében jelenik meg a termékfejlesztés, technológiai megújítás, szervezeti modernizálás.

 

Az innovációs lánc nem más, mint a vállalkozási tevékenységrendszer különböző elemeinek az innováció folyamata szerinti összekapcsolása.

 

Innovációs lánc: Marketing - Kutatás-fejlesztés - Beruházás - Termelés - Értékesítés

"Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn." (Széchenyi István)

MGFA